Известие

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за 1.9 ТД двигател на 145/6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отзиви за 1.9 ТД двигател на 145/6

Здравейте колеги,

може ли собствениците на Алфи с този двигател да кажат какви са им впечатленията. Аз знам само, че е без компютър. Интересува ме как е поддръжката, разхода на дизел/масло, често срещани проблеми и т.н.
    Благодаря предварително на всички отзовали се!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Приятел има такъв. Откакто го е купил не е имал нито един проблем с него. Твърди, че ако кара като пенсионер с 90км/ч максимум и без ръчкане му пада и под 5 разход извънградско.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

от около 5 месеца имам 146 1.9 тд и съм много доволен освен от разхода така и от вървежа не съм имал никакви проблеми до сега
      ако те интересува нещо питаи колега поздрави
      фиат мултипла jtd
      ФОРД ПУМА

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
        Здравейте колеги,

може ли собствениците на Алфи с този двигател да кажат какви са им впечатленията. Аз знам само, че е без компютър. Интересува ме как е поддръжката, разхода на дизел/масло, често срещани проблеми и т.н.
        Благодаря предварително на всички отзовали се!
        Аз карам такава машина около година и половина вече. Според мен за да реши човек дали е подходяща една кола за него трябва да знае какво точно иска от нея. За возене постоянно е добра, за състезания естествено, че не става с 90-те си кончета. Ако и угаждаш на малките капризчета навреме нямаш грижи. Относно разхода е много добре - на дълъг път ако караш нормално наистина може да стигне до 5. Аз на дълъг път докарах 5.8 но при поддържане на 140-150. В града е различно и много относително.
        А мога да кажа, че доста неща съм сменил, но това е просто защото попаднах на изстрадала кола. Иначе към момента от смяна на масло до следваща доливам не повече от 200мл и нямам проблеми от сериозно естество. Консумативите си вървят на всеки автомобил. Цените на частите са нормални, и все пак-доста по-ниски от за една 156 например. Данъка също е доста евтин. Съвет - да се купува и тества при ниски температури, даже ако може рано сутрин да се види как пали и какви звуци издава
        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

И аз съм доволен от мойта но при мен харчи масло като я настъпвам по магистралата. Вчера ми казаха лошата новина разбити семеринги на турбото и от там капе масло. Трябва да се сменя турбината
          Но иначе като вървене и разход съм много доволен. Евтини части. Зиме лете си пали безотказно.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            И аз съм доволен от мойта но при мен харчи масло като я настъпвам по магистралата. Вчера ми казаха лошата новина разбити семеринги на турбото и от там капе масло. Трябва да се сменя турбината
            Но иначе като вървене и разход съм много доволен. Евтини части. Зиме лете си пали безотказно.
            За турбината - няма ли вариант за ремонт при теб?

П.П.: Някой правил ли е скоро пълно обслужване на такъв двигател, цени ако може?
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
              За турбината - няма ли вариант за ремонт при теб?

П.П.: Някой правил ли е скоро пълно обслужване на такъв двигател, цени ако може?
              Нямам идея дали не може да се ремонтира, в момента не съм в България и колата не е при мен. Хубавото е, че имам кола донор, от където да си взема читаво турбо

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                Нямам идея дали не може да се ремонтира, в момента не съм в България и колата не е при мен. Хубавото е, че имам кола донор, от където да си взема читаво турбо
                турбото се рециклира

за 4 години съм се убедил,че двигателя е изключително издръжлив!За често срещани проблеми не мисля,че може да се говори...при всички е индивидуално аз лично съм имал единствено проблем със загряването..е имал съм и други проблеми ноо в следствие на външни намеси
                ...гори ми масълце стабилно в същите случай като при soldier_vl

за компютъра не съм съгласен,че няма
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9404
                Attached Files
                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                  турбото се рециклира

за 4 години съм се убедил,че двигателя е изключително издръжлив!За често срещани проблеми не мисля,че може да се говори...при всички е индивидуално аз лично съм имал единствено проблем със загряването..е имал съм и други проблеми ноо в следствие на външни намеси
                  ...гори ми масълце стабилно в същите случай като при soldier_vl

за компютъра не съм съгласен,че няма
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9404
                  Ха сега де, обърка ме! Чувах от две места, че този мотор не се чипва, тъй като няма ЕКУ, пък и гледам примерно на digitaltuning сайта, че не предлагат чипове за 1.9. Както и да е, не че съм взел дизела и съм го обслужил, че да мисля за чипове.
                  Засега само събирам информация.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Чип тунинг не може да се направи на този на двигател, бях пускал тема за това, ако искаш мога да се разрова или виж темите, които са започнати от мен (не са много)

Comment

аз имам 146 1.9 тд от половин година и като разход градско ми е 9

Comment

уау... на всички ли ви дават такъв разход градско тд-тата
                        146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от simo_sh Покажи съобщение
                          Колегите са ти дали разход в натоварен градски цикъл , на боксера при такъв ще ти е поне 12
                          BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

аз не казвам нищо за боксера,въпроса е там,че боксерчето ще ми го вземат скоро,понеже не е моето...и смятам следващата ми кола пак да е алфа и съм се ориентирал към дизела ама не към жтд-то защото ще се кара с нафта от Туби-Ойл но ако ми дава такъв голям разход... се замислям да изневеря на марката
                            146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от simo_sh Покажи съобщение
                              Смятам че 9 градско е нормално да гори,значи извън гр. 5,5 л. Това са коли по на 12-13 години колега,колко по малко да горят.Няма смисъл да сменяш марката според мен . Примерно ще си купиш Фиат брава с 1,9 чист дизел 65 коня,мотор и наи много да свали 7,5-8 нафта на 100 градско.Това е моето виждане колега,успех
                              Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                              Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Working...
                              X